Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosab Hassan Yousef

 

A HAMASZ FIA
MOSZAB HASSZÁN JUSZEF
RON BRACKIN közreműködésével


hamaszfia_k.jpg Egy Hamasz-bennfentes megrázó, könnyeket fakasztó, kijózanítóan igaz története  a Közel-Kelet valóságáról!
 Izrael és a Hamasz viszonya napjainkban is - még Oszama bin Laden halála  kapcsán is - a Közel-Keletről szóló híradások egyik leggyakoribb témája.
 A Hamasz fia c. könyv eddig sehol nem olvasható információkat nyújt a világ egyik  legveszélyesebb terrorszervezetéről.

 A könyv tavalyi megjelenése a sajtó szokatlanul eleven érdeklődését váltotta ki  világszerte. Magyarországon is több országos média foglalkozott a szerző  személyével és üzenetével, sőt fórumozók sokasága fejtette ki véleményét a könyvről és szerzőjéről - voltak, akik a hihetetlenül nehéz döntéseket felvállaló, így sokak életét megmentő hőst látták meg benne, mások 'áruló!'-t kiáltottak.
Moszab Hasszán Juszef az iszlám ideológiára épült Hamasz egyik alapítója fiaként 1978-ban látta meg a napvilágot. Az apja, Hasszán Juszef sejk máig a szervezet egyik kulcsfigurája, aki a könyv megjelenésével egy időben kitagadta a fiát. Bizonyára az ő szemszögéből nézve olyan súlyú dolgokat vitt véghez a fia, amik őt erre a döntésre indították. Moszab viszont egészen más szempontok alapján döntött úgy, hogy megosztja a világgal mindazt, amit felettébb sok veszéllyel együtt járó tevékenységei során átélt, megismert és megértett. Származása, és apjának a szervezetben betöltött pozíciója miatt bennfentesnek, sőt egyfajta "trónörökösnek" számított. Sok-sok olyan dolgot és hires/hírhedt politikai vezetőt láthatott és hallhatott, amire rajta kívül csak nagyon kevés embernek volt módja.
A magyar olvasó már egy új fejezettel kibővített kiadást vehet kézbe. Miután a könyve megjelent az Egyesült Államokban, olyan izgalmas és nem várt események sora indult be, amelyekről nem tehette meg, hogy ne szóljon. Mi meg nagyon sajnálnánk, ha azokról nem hallhattunk volna.

A könyv egy lebilincselő beszámoló terrorról, árulásról, politikai intrikáról és hihetetlen döntésekről. Új információkat kapunk a világ egyik legveszedelmesebb terrorszervezetéről, de fellebbenti a fátylat saját titkos szerepéről, a Sin Béttel való kapcsolatáról is. Olvashatunk a családjától és szülőföldjétől való elszakítottság kínzó gyötrelmeiről, kockázatos döntéseiről, meg arról, hogy miben látja a Közel-Kelet békéjének egyetlen esélyét. Olvashatunk életének előre nem látható fordulatairól ... és ráadásként A Fordulattörténetét is megismerhetjük...

És ahogy a könyv egyik legkorábbi olvasója és támogatója, Joel C. Rosenberg ajánlotta: Ezt a könyvet minden kereszténynek olvasnia kellene!
Mi persze tudjuk, hogy nem csupán keresztények fogják olvasni...